Nyugdíjas Klub
Ma 2022. július 3. vasárnap, Kornél, Soma napja van.
  • Utolsó frissítés: 2022. június 29. (szerda), 16:39.
asp

Nyugdíjas Klub

Nyugdíjas Klub

 

1981-ben a községi tanácsülés Hajdara Béla nyugdíjast bízta meg, hogy községünkben alakítsa meg a Nyugdíjasok Klubját.

Számtalan rendezvényen vettek részt és a vendégeskedésen, szerepléseken túl a Nyugdíjasok Klubjának tagja maguk is rendeztek bálokat, vetélkedőket, mulatságokat.

1992-ben Sódar Jánosné és Tar Györgyné vette át a klub irányítását, mely Esthajnal Nyugdíjasklub néven működött tovább. Habár a név és a klubvezetés változott, az új klub jelentősége azonos maradt: továbbra is a nyugdíjas klubok közötti összefogás, közös rendezvények, szereplések, játékos versengések, tehát a közösségépítés volt a cél. A mai napig ilyen formában működik a klub.

Gizike néni és Juliska néni szinte tökélyre fejlesztette a közösségi szerepvállalást, kórusuk is több sikert ért el. A két vezető ma is becsületesen helyt áll, néhány éve megszerezték a Művelődési Ház egyik termét, mely azóta az Esthajnal Nyugdíjasklub klubterme. Minden hétfő délután ide várják a közösséget kedvelő nyugdíjasokat és azokat a nem nyugdíjasokat, akik szívesen töltenek el néhány órát közöttük. A program: beszélgetés, kártyázgatás és – hangulatjavítóként – egy kis iszogatás, eszegetés. Maximális tiszteletem a nyugdíjasoké, mert minden klubtársuk születés- és névnapjáról megemlékeznek így hétfő délutánonként: mindenki átad az ünnepeltnek egy szál virágot vagy egy apró ajándékot.

Így tovább még nagyon sokáig Esthajnal Nyugdíjasklub!

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Adatkezelési tájékoztató