A magyarbánhegyesi minibölcsőde udvarának komplex fejlesztése
Ma 2022. augusztus 10. szerda, Lőrinc napja van.
  • Utolsó frissítés: 2022. július 25. (hétfő), 17:44.
asp

A magyarbánhegyesi minibölcsőde udvarának komplex fejlesztése

palyazatijobbfentA projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-3.3.1-21-BS1-2022-00004

Magyarbánhegyes Község Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program PLUSZ 3.3.1-21 kódszámú pályázati felhívására „A magyarbánhegyesi minibölcsőde udvarának komplex fejlesztése címmel pályázatot nyújtott be 2022. január 12-én, amely vissza nem térítendő 100 %-os intenzitású európai uniós támogatásban részesült.

A projekt elszámolható összköltsége 10 millió Ft.

A támogatást igénylő önkormányzat a bölcsődei épület mögött, a hátsókertben a terület fejlesztésével és átalakításával a játszóudvar fejlesztését kívánja megvalósítani, az alábbiak szerint:

tároló épületek bontása:

A tároló épületek mérete nem haladja meg a 100 légm3-t, így azok bontásához nincs szükség bontási engedély benyújtására. A melléképületek közül a tervlapokon jelölt helyen találhatóak kerülnek lebontásra, a bölcsődéhez legközelebb és a telek sarkában található épületek megmaradnak.

kerékpártámaszok telepítése:

A telek bejárata felől 3 db új kerékpártámasz kerül telepítésre.

kerítések:

NIVO acél kerítésbetétes kerítés kerül kialakításra, függőleges zárt lécezéssel, pácolt tölgy színben, 60x60 mm-es zártszelvény oszlopokkal, 3 db 30x30 mm-es zártszelvény vízszintes merevítéssel, 1 db új 100 cm széles kiskapuval

Az elbontott épületrészek helyén a telekhatáron új 2,50 m magas falazott kerítés épül, beton lábazattal, törtfehér színű vakolattal, szürke lábazati vakolattal, műkő fedkővel.

burkolatok:

Hagyományos értelemben vett térburkolatok nem készülnek. Az új összetett mászókarendszer helyén és a hozzá tartozó esési tér alatt műfüves burkolat kerül kialakításra, egyrészt a gyermekek biztonságának növelése, másrészt a használhatósági időszak növelése érdekében. A tervlapokon jelölt műfüves burkolat helyén a meglévő épületek elbontását követően a felső 15 cm-es humuszréteget el kell távolítani, majd teljes felületére geotextília védőréteget kell fektetni. Erre kerül 12 cm vtg. „durva” zúzottkő ágyazat (0-20 mm), 3 cm „finom” zúzottkő ágyazat (0-5 mm), valamint 1 réteg 3,5 cm-es műfű burkolat. A füves terület mentén beton kertiszegély alkalmazása szükséges, valamint a műfű szélső 10 cm-ét a betonsávhoz kell ragasztani.

füvesítés, növénytelepítés:

A fejlesztés során új füvesítés nem tervezett, de pár új kis méretű növényt ültetnek az udvarra.

Az új növények kiválasztásának fontos szempontjai, hogy a kiválasztott növények levele, virága, termése vagy egyéb, a gyermekek által elérhető része mérgező-e, vagy balesetet okozóan szúrós-e. Tilos az apró orr- és fülnyílásba helyezhető bogyókat érlelő növényfajok telepítése.

játszótéri elemek elhelyezése:

A játszóudvar fejlesztéseként új egyensúlyfejlesztő összetett bölcsis mászócentrum kerül beépítésre, melyeknek elhelyezésével és üzemeltetésével kapcsolatban a játszótéri elemeket gyártó/forgalmazó cég utasításait és előírásait kell követni!

További információ kérhető:

Magyarbánhegyes Község Önkormányzata

Telefon: 06 +36/68/ 430-000

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Adatkezelési tájékoztató