A fogorvosi rendelő és szolgálati lakás épületének energetikai korszerűsítése
Ma 2022. augusztus 10. szerda, Lőrinc napja van.
  • Utolsó frissítés: 2022. július 25. (hétfő), 17:44.
asp

A fogorvosi rendelő és szolgálati lakás épületének energetikai korszerűsítése

palyazatijobbfentA projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-2.1.1-21-BS1-2022-00021

Magyarbánhegyes Község Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program PLUSZ 2.1.1-21 kódszámú pályázati felhívására „A fogorvosi rendelő és szolgálati lakás épületének energetikai korszerűsítése” címmel pályázatot nyújtott be 2022. január 14-én, amely vissza nem térítendő 100 %-os intenzitású európai uniós támogatásban részesült. A projekt a megvalósításával hozzájárul az alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaság céljának eléréséhez, valamint a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz stratégiai céljának megvalósításához: az alacsony széndioxid-kibocsátású gazdaságra való áttérésre, és a megújuló energia részarányának növeléséhez.

A projekt elszámolható összköltsége: 67,59 millió Ft.

Építési munkálatok:

- Homlokzatok hőszigetelése:

A rendszer hőszigetelésből és a rá kerülő háló erősítésű ragasztóból, illetve nemes vakolatból áll. A hőszigetelés tervezett típusa Austrotherm Graphite, vastagsága 15 cm.

A homlokzati felületek nemes vakolattal (bézses törtfehér, homlokzaton jelölt felületeken szürke) fedettek, a lábazatok festett (szürke ~RAL 9007) lábazati felületek.

- Nyílászárók cseréje, javítása, felújítása:

A cserélendő nyílászárók helyére energetikailag megfelelő 7-8 kamrás műanyag nyílászárók  kerülnek 3 rtg.-ű (4-12-4-12-4 Low-E Ar) üvegezéssel. Belső téri nyílászárók is cserére kerülnek.

- Padlás-, tetőszigetelések:

A fűtetlen padlásokon felső, terített ásványi szálas hőszigetelések épülnek.

- Akadálymentesítés:

Az épületben projektarányos akadálymentesítés valósul meg.

  • Gépészet, villamos hálózat:

A fejlesztés során háztartási méretű napelemes kiserőmű épül, amelynek inverter teljesítménye 6.8 kwp.

Gépészet: fűtés tekintetében a meglévő gázkazánok (rendelő és szolgálati lakás) új hőszivattyúkra cserélődnek, majd ezek látják el külön-külön a két funkciót. Meleg vízellátás villanybojlerekről történik.

További információ kérhető:

Magyarbánhegyes Község Önkormányzata

Telefon: 06 +36/68/ 430-000

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk. Adatkezelési tájékoztató